2014-11-12

Om TriArt

TriArt Film är ett svenskt inköps- och distributionsbolag som grundades 2010. Vår ambition och inriktning är att bli det ledande kvalitetsfilmsbolaget i Sverige. TriArt Film köper in, presenterar och distribuerar filmer som prisats av internationella kritiker och hyllats av publik världen över. Vi presenterar nya talanger och begåvningar i lika hög grad som vi hyllar gamla mästare. Vi vill visa att det kommer bra filmer från alla världens kontinenter. Ett speciellt fokus har vi mot svenska oberoende filmer, vars regissörer och producenter ska känna att TriArt Film är en naturlig och självklar distributör.

TriArt film arbetar med alla visningsformer! Att biografen fortfarande (och antagligen alltid) kommer att vara ett unikt visningsrum är nog de flesta överens om. Men biografer finns bara på vissa orter och många filmer får inte plats eller får bara korta spelningar. Konkurrensen om utrymmet är stenhårt och tålamodet att låta mindre omtalade filmer hitta sin publik är ofta inte särskilt stort. Därför, och absolut inte i motsättning till biografen, satsar TriArt Film på alternativa och kompletterande visningsformer.  Vi fortsätter också att satsa på DVD i den mån och på den nivå som marknaden utvecklas.

TriArt.se är kanske den viktigaste delen av bolagets strategi.  Att ge människor möjligheten att se kvalitetsfilm online är viktigt för oss.  Dels för att det är en av de mest demokratiska visningsformerna. Alla kan använda den, oavsett vem man är eller var man lever.  Dels för att VoD, att se film online, kommer att bli den dominerande visningsformen I framtiden. Kvalitetsfilmen är alltid hotad till marginalisering eftersom den är i minoritet.  Därför är TriArt.se viktigt, hela bolagets profil handlar om mångfald och att sprida bra och angelägna filmer. Vi har handplockat alla titlar på tjänsten för att därmed ge publiken en kvalitetsgaranti. Nya filmer som visats på bio eller som har sina premiärer på TriArt.se kommer att vara dominerande. Men vi har också valt äldre filmer och klassiker. Filmer från länder som sällan är representerade på svenska biografer ska ha sina givna platser. För att göra det lättare för publiken finns också rekommendationer från oss som jobbar på TriArt Film. Detta i kombination med enkel, tydlig navigering ska göra TriArt.se både konsumentvänlig och omistlig.

Men TriArt.se är mer än en visningsplattform för kvalitetsfilmer. Det är också ett forum, en plats där man kan läsa om filmer och allt som hör till. Presentationer, nyheter, reportage, intervjuer, essäer med mera ska produceras av en redaktion vars medarbetare tillhör de bästa i Sverige. Även utländska journalister kommer att medverka för att skapa landets bästa filmtidning.

Tillsammans med ett handplockat filmutbud, artiklar, intervjuer och aktiva diskussioner ska vi göra TriArt.se till en resurs som ingen filmintresserad person I Sverige kan eller vill vara utan. Detta är filmpolitik, men också en kärleksförklaring från oss till de filmskapare som gör film för att de har något viktigt att berätta och för att de älskar mediet.

Välkomna!