Wild Rose

Three chords and the truth

Rose-Lynn är en strulig tjej som aldrig har velat något annat än att sjunga, men har hittills bara uppträtt på små lokala scener. Hon brinner för den råa country som består av tre ackord och sanningen om livet. Men vägen från Glasgow till Nashville är lång - speciellt för en arbetartjej som blev mamma i tonåren och precis har muckat från fängelset. Medan Rose-Lynn jagar framgången söker hennes två barn trygghet hos mormor Marion (Julie Walters), som tagit sina snytingar och ser mer realistiskt på tillvaron. Genom ett städjobb får Rose-Lynn kontakter som kan leda till en sångkarriär på allvar. Nu satsar hon allt, men vad är hon beredd att förlora på vägen?

Tom Harper (1980) har regisserat en rad TV-produktioner som exempelvis The Scouting book for boys (2009) This Is England ’86 (2011) och Peaky Blinders (2013) innan han långfilmsdebuterade med det politiska dramat War Book (2014). Han återvände till TV med The Commuter (2017) och Philip K Dicks Electric Dreams (2017) innan han återvände till långfilmen med Wild Rose (2018).

TriArt tycker: Tack vare Jessie Buckley i huvudrollen landar man på rätt sida klyschorna och hamnar i ett feelgood-drama som gnistrar av energi och charm.

Wild Rose

Titel Wild Rose

Originaltitel Wild Rose

År 2018

Längd 101 min

Länder England

Undertexter Svenska

Språk Engelska

Regissör Tom Harper

Skådespelare Jessie Buckley, Julie Walters, Sophie Okonedo

Producenter Faye Ward

Manus Nicole Taylor

Relaterade: