A Texas Love Story

Casey Affleck och Rooney Mara i en stämningsfylld och välspelad countryballad.

A Texas Love Story tar vid där filmer som Bonnie och Clyde och Badlands slutar. Bob och Ruth åker fast efter en skottväxling med polisen. Bob tar på sig rånen de har utfört tillsammans och får ett långt fängelsestraff. Några år senare lyckas han rymma och beger sig hem för att återse Ruth och dottern han aldrig träffat. Men mycket har förändrats sedan han åkte fast …

David Lowery följde upp Deadroom (som han regisserade tillsammans med James M. Johnston, Nick Prendergast och Yen Tan) med det genombrottet St. Nick, en bister historia om två syskon på rymmen. Just nu arbetar han med en filmversion av Kevin Powers roman De gula fåglarna med Benedict Cumberbatch, Tye Sheridan och Will Poulter i huvudrollerna.

TriArt tycker: Skön americana besjälat med såväl Terrence Malick som Arthur Penn. Regidebutanten David Lowery behärskar de filmiska medlen till fullo och har med rätta hyllats som en regissör att hålla ögonen på. Snyggt är bara förnamnet. Prisad i Sundance, hyllad i Cannes men fick tyvärr inte den uppmärksamhet den förtjänar i Sverige.

 

A Texas Love Story

Titel A Texas Love Story

Originaltitel Ain’t Them Bodies Saints

År 2013

Längd 105 min

Länder USA

Undertexter Svenska

Språk Engelska

Regissör David Lowery

Skådespelare Casey Affleck, Rooney Mara, Keith Carradine

Relaterade: