Take This Waltz

Michelle Williams lyser i Sarah Polleys lyhörda indiekomedi som serverar kluven kärlek och nojig beslutsångest med varm hand.

Margot är frilansjournalist och gift med Lou, en kokboksförfattare som specialiserat sig på kycklingrätter. På väg hem från ett uppdrag inleder hon ett flirtigt samtal med Daniel, en man som precis flyttat in i huset mittemot. Flirten fortsätter med den nye grannen och Margot, överraskad av sina känslor, ser plötsligt på sitt liv med nya ögon.

Sarah Polley (f. 1979) debuterade som skådespelare redan som fyraåring i Disneys En förtrollad jul. Som åttaåring arbetade hon bland annat med Terry Gilliam i Baron Münchhausens äventyr och året därpå slog hon igenom stort med TV-serien Road to Avonlea. En serie som Sarah fick lämna 1994 efter att Disney surade ur när hon vägrat ta av sig en protestknapp mot Kuwaitkriget på en prisgala. Det vuxna genombrottet kom via Atom Egoyans fina Ljuva morgondag. 2006 debuterade hon som regissör med Away from Her baserad på en roman av Alice Munro. Filmen vann en Oscar för bästa manus.

TriArt tycker: Michelle Williams bevisar ännu en gång att hon är en av sin generations mest intressanta skådespelare. Take This Waltz är hennes show även om Seth Rogen och Luke Kirby inte på något vis gör bort sig.  Ett varmt lyckorus i smart indieförpackning.

 

Take This Waltz

Titel Take This Waltz

Originaltitel Take This Waltz

År 2011

Längd 109 min

Länder USA

Undertexter Svenska

Språk Engelska

Regissör Sarah Polley

Skådespelare Michelle Williams, Seth Rogen, Luke Kirby

Relaterade: