Stories We Tell

Multibegåvningen Sarah Polley vänder ut- och in på relationerna och levererar en personlig dokumentär om hur vi påverkas av familjemyter och minnen.

När Sarah Polley var fyra år dog hennes mamma och hon växte upp med pappan. Nu vill hon ta reda på mer om mamman och låter familjen ge sina beskrivningar av henne. Men det finns hela tiden något under ytan som inte sägs, en historia som inte berättas. När den väl kommer fram blir berättandet mer eller mindre frivilligt och reaktionerna på de familjehemligheter som sakta blottläggs är starka.

Sarah Polley (f. 1979) debuterade som skådespelare redan som fyraåring i Disneys En förtrollad jul. Som åttaåring arbetade hon bland annat med Terry Gilliam  i Baron Münchhausens äventyr och året därpå slog hon igenom stort med TV-serien Road to Avonlea. En serie som Sarah fick lämna 1994 efter att Disney surade ur när hon vägrat ta av sig en protestknapp mot Kuwaitkriget på en prisgala. Det vuxna genombrottet kom via Atom Egoyans fina Ljuva morgondag. 2006 debuterade hon som regissör med Away from Her baserad på en roman av Alice Munro. Filmen vann en Oscar för bästa manus.

TriArt tycker: Sarah Polley behärskar konsten att vara allmängiltig i det personliga. Trots konflikter i familjen skimrar Stories We Tell av samma mänskliga värme som lyfte Take This Waltz från mängden.

Stories We Tell

Titel Stories We Tell

Originaltitel Stories We Tell

År 2012

Längd 108 min

Länder Kanada

Språk Engelska

Regissör Sarah Polley

Skådespelare Sarah Polley, Michael Polley, Harry Gulkin

Relaterade: