Sara-Vide Ericson

Konstnären Sara-Vide Ericson vägrar ligga lågt med sin egen uppfattning om världen

OBS! Ej svensk textning

”Jag börjar alltid med att iscensätta mina målningar in i minsta detalj, i en typ av ritual eller performance. Sen fotograferar jag det och det blir en skiss, som jag sen släpper - för att helt låta måleriet ta över.” Konstnären Sara-Vide Ericson vägrar ligga lågt med sin egen uppfattning om världen. Det är i hennes målningar och bildvärld, som saker som kan uppfattas som genant och högst personligt, kan bli till något äkta och allmängiltigt.
 ”Ofta saknar jag någonting som kan funka som en metafor för en känsla, eller för något ordlöst, men som vi alla delar. Det behövs avtryck av de tillstånd som vi inte kan beskriva, de saker som vi hela tiden upplever i vår medvetna eller omedvetna värld. Ni vet, de där undermedvetna förnimmelserna som rör upp saker inom oss, utan att vi vet var de kom från och framförallt var de höll till - tills nu.”

Jacob Frössén är filmare och musiker född i Stockholm. Han debuterade med den kritikerrosade En film om Olle Ljungström (2009) som sedan följdes upp av de närgångna porträtten Henric de la Cour (2013) samt Sara-Vide Ericson (2014). Förutom film har Frössén även gjort diverse musikvideos till bland andra Mattias Alkberg och Nina Kinert. Han har även arbetat med grafisk form och illustration till främst skivomslag, men även till flera av senare års mest uppmärksammade filmer såsom Belleville BabyKiki och Min lilla syster. Frössén är en av två medlemmar i musikgruppen Skriet.

 

Sara-Vide Ericson

Titel Sara-Vide Ericson

Originaltitel Sara-Vide Ericson

År 2014

Längd 55 min

Länder Sverige

Språk Svenska

Regissör Jacob Frössén

Medverkande Sara-Vide Ericson, Iris Smeds

Relaterade: