Paradis: Kärlek

Ulrich Seidl riktar ett skarpt öga mot den mer skuggiga sidan av Kenyas soldränkta stränder.

Teresa är en frånskild, medelålders kvinna som bestämt sig för att semestra i paradiset. På stranden uppvaktas hon av försäljare och unga män som söker hennes uppmärksamhet och ger henne komplimanger. Hon känner sig äntligen sedd och med sitt nyfunna självförtroende bestämmer hon sig för att dra fördel av situationen. Men jakten på kärlek har ett sorgligt pris. 

Österrikaren Ulrich Seidl (f. 1952) antogs till Filmakademien i Wien 1978 där han gjorde sin första dokumentär 1980. Efter den kontroversiella Der Ball som var en satirisk betraktelse över en examensfest tvingades han att lämna skolan. 1990 presenterade han den långa dokumentären Good News. Under 90-talet gjorde han sedan sju dokumentärfilmer innan han 2001 gjorde första spelfilm – Hunddagar. Paradis- Kärlek är den första delen av en trilogi där de andra delarna är Paradis – Tro och Paradis: Hopp

TriArt tycker: Den alltid intressante Ulrich Seidl visar upp en oväntat varm sida när han följer Teresa (Margerethe Tiesel är fenomenal i huvudrollen) på sin trasiga kärleksjakt. Skarpt, obekvämt och rörande.

 

Paradis: Kärlek

Titel Paradis: Kärlek

Originaltitel Paradies: Liebe

År 2012

Längd 120 min

Länder Österrike

Språk Tyska

Regissör Ulrich Seidl

Skådespelare Margarethe Tiesel, Peter Kazungu, Inge Maux

Relaterade: