Miraklet i Milano

Fantastiskt på alla sätt och vis!

Den gamla damen Lolotta hittar ett övergivet spädbarn på en åker. Hon tar hand om barnet och döper honom till Toto. När Lolotta dör tas Toto om hand av ett barnhem. När han fyller 18 tvingas han ut i världen och hamnar i en kåkstad strax utanför Milano. Hans vänlighet och hjälpsamhet uppskattas av trashankarna och tillsammans gör de så gott de kan för att skapa trivsel i de karga omgivningarna. Men allt förändras när man hittar olja i marken. Alla fattiga tvingas nu bort från sina hem och hoppet står nu till Lolottas ande och en magisk duva ...

Vittorio DeSica (f. 1902 – d.1974) inledde sin karriär som skådespelare och drev ett eget teatersällskap innan filmintresset tog över. Den stora vändpunkten kom när han träffade Cesare Zavattini. Det var tillsammans med honom och filmer som Ungdomsfängelset, Cykeltjuven och Miraklet i Milano som Vittorio De Sica skrev in sig i filmhistorien som en av neorealismens allra starkast lysande stjärnor.

TriArt tycker: Neorealisten De Sica kryddar sin historia med både mystik och magi. Resultatet är en bitsk satir-klassiker fylld av både hjärta och hjärna. Filmen delade juryns stora pris i Cannes 1951 med Alf Sjöbergs Fröken Julie.

Miraklet i Milano

Titel Miraklet i Milano

Originaltitel Miracolo a Milano

År 1951

Längd 100 min

Länder Italien

Undertexter Svenska

Språk Italienska

Regissör Vittorio De Sica

Skådespelare Emma Gramatica, Fransesco Golisano

Producenter Vittorio De Sica

Relaterade: