Jag är min egen Dolly Parton

Sorg, kärlek, glädje och musik!

Gudrun är den envisa eldsjälen som försummat nära och kära på vägen, Nina är den skygga världsstjärnan som nästan blåste vilse i karriärsvinden, Cecilia drog sig tillbaka från en framgångsrik karriär, gömde sig och började drömma om något eget, Lotta är sångerskan som bröt sig loss för att utforska mer okonventionella vägar till sina mål och Helena, drömmerskan som kämpar mot vanan att förminska sig själv, som tröttnat på att sakna och istället försöker skapa egna öar i livet.

Fem färgstarka kvinnor som alla låtit sig inspireras av Dolly Partons sätt att gå sin egen väg och inte vara rädd för att vara obekväm.

Jessica Nettelbladt (f.1972) har i över ett decennium belyst sociala och existensiella frågor i filmer, TV och radio. Bland annat har hon undersökt ämnen som utsatta barn, psykisk sjukdom, hemlöshet och prostitution. Hennes dokumentära långfilm Jag är min egen Dolly Parton hyllades av kritiker och visades på biografer, TV och filmfestivaler nationellt och internationellt. Med sin senaste film MonaLisa Story vill Jessica bidra till ökad förståelse för missbrukets anatomi och samtidigt väcka frågor kring det sociala arvet och samhällets ansvar.

TriArt tycker: Fem livsöden berättade med både värme och en imponerande ärlighet. Jessica Nettelbladt lyckas med små medel fånga det allmängiltiga i det djupt personliga.

 

Jag är min egen Dolly Parton

Titel Jag är min egen Dolly Parton

Originaltitel Jag är min egen Dolly Parton

År 2011

Längd 90 min

Länder Sverige

Undertexter Svenska

Språk Svenska

Regissör Jessica Nettelbladt

Medverkande Nina Persson, Gudrun Hauksdottir, Cecilia Nordlund, Lotta Wenglén, Helena Josefsson

Relaterade: