The Host

Bong Joon-hos mäktiga monsterhit!

När en skräckinjagande varelse plötsligt dyker upp och skapar kaos i Seoul hamnar Hee-Bong mitt i händelsernas centrum. Varelsen har tagit hans dotter och han samlar sin familj för att ta henne tillbaka. När resten av staden flyr gör sig Hee-Bong redo för att slåss.

Bong Joon-ho (f. 1969) är känd för en rad genrefilmer fyllda av bitsk humor och underfundig samhällskritik. Han debuterade 2000 med Peullandaseu-ui Gae och det internationella genombrottet kom 2006 genom monsterfilmen The Host. Han har sedan cementerat sitt rykte som en av Sydkoreas mest intressanta regissörer via filmer som Snowpiercer (2013) och Okja (2017). Parasit (2019) belönades med Guldpalmen på Cannes filmfestival 2019 och vann inte mindre än fyra Oscar, bland annat för bästa film och regi.

TriArt tycker: Bong Joon-Ho har alltid varit en mästare på satir och att röra sig sömlöst mellan olika genrar. The Host satte honom på den internationella kartan och är en av 00-talets smartaste monsterrullar. En vildsint genremix som håller att ses om och om igen.

The Host

Titel The Host

Originaltitel Gwoemul

År 2006

Längd 120 min

Länder Sydkorea

Undertexter Svenska

Språk Koreanska

Regissör Bong Joon-ho

Skådespelare Song Kang-ho, Ko Ah-sung, Hae-il Park

Producenter Kim Woo-Taek

Relaterade: