Holiday

Isabella Eklöf slår hårt i en av de senaste årens skarpaste debuter.

Sascha åker på en lyxig semester i Turkiet tillsammans med sin kriminella pojkvän Michael. Shopping, god mat och hårt festande fyller både dagar och nätter. De lever i en bubbla där det är Michaels regler som gäller. Om någon bryter dem så är straffet hårt. När Sascha träffar en holländsk kille så leker hon med Michaels auktoritet och skapar en situation som inte kan sluta väl …
Holiday provocerar och utmanar med en obehaglig reflektion av vår tid.

Isabella Eklöf (f. 1978) är svensk regissör, bosatt i Köpenhamn. 2012 belönades hon med det danska konstpriset ”Bisballeprisen” för sitt arbete med examensfilmen från Den Danske Filmskole, Anteckningar från ett källarhål (2011). Hon är även klippare, manusförfattare och arbetar regelbundet med översättning till och från danska, svenska och engelska. Hon har också publicerat noveller och poesi på svenska. Sedan 2007 har hon huvudsakligen varit verksam i Danmark, där hon har regisserat en handfull kortfilmer. Holiday är hennes spelfilmsdebut och tävlade i Nordic Dragon Award vid filmfestivalen i Göteborg och i Sundance-festivalens World Cinema Dramatic Competition (2018). Den belönades även med Grand Jury Prize på New Horizons i Polen. Hon har även skrivit manus till Gräns (2018), tillsammans med regissören Ali Abbasi.

TriArt tycker: Isabella Eklöfs stilrena debut är en modig historia berättad med imponerande precision. Obekvämt, välspelat och mycket sevärt!

 

Holiday

Titel Holiday

Originaltitel Holiday

År 2018

Längd 90 min

Länder Danmark, Sverige

Undertexter Svenska

Språk Engelska, Danska

Regissör Isabella Eklöf

Skådespelare Victoria Carmen Sonne, Lai Yde, Thijs Römer

Producenter David B Sørensen

Manus Isabella Eklöf, Johanne Algren

Relaterade: