Himmel över Flogsta

Viktor Johansson tar sin stämningsfyllda stil ytterligare ett steg framåt när han skildrar Flogstas finest.

Studenter som inte kan sjunga ”Den ljusnande framtid är vår” utan att kväljas. Studenter som hoppar av och istället blir vildar, klättrar på väggarna och tycks gå tillbaks till apstadiet. I en film där pluggandet mer ses som ett tillstånd än som en sysselsättning möter vi bland annat ett Michael Jackson-fan som vill forska om moonwalken, veganer som dumpstrar en soptunna till kvällens finmiddag och ett par underbara hockeyhuliganer som drar runt på parkeringsplatserna med sina klubbor.

Viktor Johansson, född 1983 i Lidköping, är författare och filmare. År 2007 mottog han Borås tidnings debutantpris för Kapslar och har sedan dess publicerat ytterligare fyra böcker. Hans debutfilm Under Gottsunda är en experimentell dokumentär och utgår delvis från hans kritikerrosade roman Den mörka sporten (2013) och workshopen Gottsunda stories. I uppföljaren Himmel över Flogsta utvecklar han sin semidokumentära stil ytterligare.

TriArt tycker: Viktor Johansson fortsätter att med känsligt öga utforska trakterna mellan fiktion och dokumentär. Studentlivet skildras i en högst personlig mosaik av bilder och färgstarka personligheter. Hypnotiskt.

 

Himmel över Flogsta

Titel Himmel över Flogsta

Originaltitel Himmel över Flogsta

År 2015

Längd 73 min

Länder Sverige

Undertexter Svenska

Språk Svenska

Regissör Viktor Johansson

Skådespelare Arman Chowdhury, Signe Lemhagen, Lo Vrede

Relaterade: