El Bulli - Cooking in progress

Mästerkocken Ferran Adria och hans kollegor tar innovativ matlagning till en helt ny nivå i Gereon Wetzel hyllade dokumentär.

Den numera hädangångna restaurangen El Bulli röstades vid ett flertal tillfällen fram till världens bästa. Den höll öppet ett halvår i taget, den andra hälften av året ägnades åt att skapa en ny meny inför nästa säsong.  Under mottot ”Ju mer häpnadsväckande, desto bättre” får vi följa tillkomsten av rätter som de flesta av oss aldrig ens kunnat drömma om.

Georeon Wetzel arbetade som språklärare arkeolog innan han utbildade sig till dokumentärfilmare i München. Bland hans tidigare dokumentärer märks Die Reproduktionskrise och How to make a book with Steidl.

TriArt tycker: En skön inblick i ett av världens mer excentriska kök. Ferran Adria är kompromisslös och fantasin ändlös. Matkonst som uttryck har aldrig har varit mer passande.

El Bulli - Cooking in progress

Titel El Bulli - Cooking in progress

Originaltitel El Bulli - Cooking in progress

År 2011

Längd 108 min

Länder Tyskland

Undertexter Svenska

Språk Catalan, Engelska, Engelska

Regissör Gereon Wetzel

Skådespelare Ferran Adrià, Oriol Castro, Eduard Xatruch

Relaterade: