24 Hour Party People

”I'm being postmodern, before it's fashionable.”

Michael Winterbottom blandar skrönor, fakta och lösa rykten i en lika energisk som underhållande blandning. Med den mytomspunne skivbolagsgrundaren och klubbägaren Tony Wilsons karriär som inramning bjuds vi på en mäktig musikalisk tidsresa. Från punken, via postpunk och New Wave till Madchester-scenen och den legendariska klubben The Hacienda.

Michael Winterbottom (f. 1961) slog igenom med Fjärilskyssar 1995, han har sedan hoppat friskt mellan olika genrar och tillhör en av de mest produktiva regissörerna idag. Hans imponerande filmproduktion innefattar titlar som till exempel Jude (1996), Welcome To Sarajevo (1998), 24 Hour Party People (2002), In this world (2002), Tristram Shandy (2005) och The Trip (2010). Everyday belönades med FIPRESCI-priset på Stockholm Filmfestival 2012.

TriArt tycker: Inspirerad galenskap av bästa sort. Steve Coogan får fullt utrymme för torra skämt och syrliga sarkasmer i en nostalgitripp som känns förvånansvärt genuin. Som ett Spinal Tap med verklighetsförankring.

24 Hour Party People

Titel 24 Hour Party People

Originaltitel 24 Hour Party People

År 2002

Längd 157 min

Länder Storbritannien

Undertexter Svenska

Språk Engelska

Regissör Michael Winterbottom

Skådespelare Steve Coogan, Rob Brydon, Paddy Considine, Andy Serkis

Producenter Andrew Eaton

Manus Frank Cottrell Boyce

Relaterade: